|
|
خداوند متعال در آیه ۶ سوره تحریم در مورد مسئولیت انسان در برابر خانوادهاش میفرماید:
«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلیکُمْ ناراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَهُ عَلَیْها مَلائِکَهٌ غِلاظٌ شِدادٌ لا یَعْصُونَ اللَّهَ ما أَمَرَهُمْ وَ یَفْعَلُونَ ما یُؤْمَرُون.
اى کسانى که ایمان آورده اید! خود و خانواده خویش را از آتشى که هیزم آن انسانها و سنگها هستند نگاهدارید.»
این آیه براى انسان مؤمن خطوط مسئولیت او را ترسیم میکند تا او را از چارچوب فردیّت خارج کند و به سوى خواسته هاى انسانى و دینى گسترده سوق دهد، یعنى به آنجا که اندیشیدن براى رهایى و رستگارى دیگران همچون جزئى از مسئولیت او در زندگى به شمار مىرود. از ابو بصیر روایت شده است که گفت: از ابو عبد اللَّه- علیه السلام- در خصوص این آیه پرسش کردم که خودم را میتوانم نگاه دارم و حفظ کنم، اهل خانه ام را چگونه حفظ کنم؟ گفت: «آنان را به چیزهایى فرمان ده که خدا آنان را به آن فرمان داده است، و از چیزهایى بازشان دار که خدا آنها را نهى کرده است، پس اگر فرمان تو را ببرند، آنان را حفظ کرده اى، و اگر نافرمانیت کنند، آنچه را که بر عهده تو بوده است به انجام رسانیده اى».
این موضوع برنامه اى است که باید از نخستین سنگ بناى خانواده، یعنى از مقدمات ازدواج، و سپس نخستین لحظه تولد فرزند آغاز گردد، و در تمام مراحل با برنامه ریزى صحیح و با نهایت دقت تعقیب شود. به تعبیر دیگر حق زن و فرزند تنها با تامین هزینه زندگى و مسکن و تغذیه آنها حاصل نمیشود، مهمتر از آن تغذیه روح و جان آنها و به کار گرفتن اصول تعلیم و تربیت صحیح است.
رسول اکرم حضرت محمد صلیالله علیه و آله به برخى اطفال نگریستند و فرمودند: وای بر کودکان آخرالزمان از پدرانشان، گفته شد: ای رسول خدا، از پدران مشرکشان؟ فرمود: نه، از پدران مؤمنشان که چیزی از واجبات و فرائض را به آنها نمیآموزند و وقتی هم که فرزندانشان بیاموزند، مانع آنها میشوند.
و در مقابل امری گذرا و اندک از دنیا از آنها خشنود میشوند و تنها به کامیابىهاى دنیوى آنها راضىاند.
پس من از ایشان بری هستم و آنها از من بری هستند.
متن حدیث:
اءَنَّه نظر الى بعض الاطفال فقال وَیلٌ لِأطفالِ آخِرِ الزَّمانِ من آبائِهِم. فقیلَ: یا رسول الله، من آبائهمُ المشرکین؟ فقال: لا، من آبائهمُ المؤمنینَ، لا یُعَلِّمُونَهُم شیئاً من الفرائِضِ، و إذَا تعلَّمُوا أولادُهُم منعوهُم، و رَضُوا عنهم بعرضٍ یسیرٍ من الدنیا، فانا منهم بریءٌ و هم مِنِّی بُرَاء
رونمایی و جشن امضا کتاب «معشوقه های من همه کلمه بودند » اثر محمد حسین بهرامیان
ساعت 17 عصر روز شنبه 28/6/94 با حضور مدیر کل کتابخانه های عمومی استان فارس و هیات همراء ، فرماندار و جمعی از شاعران فارس و بزرگان و فرهیختگان شعر و ادب شهرستان در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فسا رونمایی و جشن امضا کتاب « معشوقه های من همه کلمه بودند » برگزار گردید که مورد استقبال عموم قرار گرفت .و در خاتمه شعر مرام موج ها و سارا توسط استاد بهرامیان خوانده شد .
محمد حسین بهرامیان تنها شاعر نیست ، بلکه منتقد ، شعر شناس و شاعر پرور هم هست .شعر بهرامیان روح تازه ای در کالبد غزل می دمد و بیان تغزلی اش به زیورهای عاریت ، آراسته نیست . حتی آنجا که به تعبیر خودش «از قفس قافیه بیرون می زند » و شعر بی وزن می سراید نیز رد پای نشان داری از خود بر جای می گذارد .
مرام موج ها
امشب سراپا شورم وحالم تماشایی است
انگار جشنی در تنم در حال برپایی است
سر می کشم ته استکان ماه را تاگیج
گم می شوم در هر چه ناپیدا و پیدایی است
هر چه در پیشم از آن زلف پریش آید خوش آید
من دلی درویش دارم هر چه پیش آید خوش آید
هندوی خال تو دیدم در طواف کعبه ی رخ
محترم دارش که گر کافر به کیش آید خوش آید
کفر زلف دلکشت تارهزن کیش است و آئین
گر مسلمان کافر و صوفی کشیش آید خوش آید
نرگس بد مست بیگانه پرستش از عیادت
گر شبی هم بر سر بیمار خویش آید خوش آید
سالها ز ان لعل نوشین کامران بودیم و اکنون
باری از آن تیر مژگان گر که نیش آید خوش آید
زخم پیکان تو دارد مرهم ریش دل من
تیر مژ گانت گَرَم بر قلب ریش آید خوش آید
چشمم از ابر بهاری کم نیارد ، گو ببارد
آری این باران رحمت ، هر چه پیش آید خوش آید
در پریشان روزگاریهای هجران شهریار
یار اگر پیشم بدان زلف پریش آید خوش آید
امام علی (ع) می فرماید :
من المحتوم الذی لابد منه ان یکون قبل القائم
« خروج السفیانی – و خسف بالبیداء و قتل النفس زکیه و المنادی من السماء و خروج الیمانی»
کتاب ارشاد- شیخ مفید
نخستین روز از آخرین ماه سال قمری، سالروز پیوندی آسمانی است که دیگر هیچ گاه مانند آن در تاریخ تکرار نشد. علی علیه السلام ، پیشوای پارسایان با فاطمه علیهاالسلام ، برترین بانوی جهان پیمان عشق بست و خدا، والاترین فرستاده خویش را بر این پیمان گواه گرفت. برکت این ازدواج، عمری به گستردگی آفتاب دارد؛ هم چنان که یاد و نام آن در تاریخ برای همیشه مانا گردید. اول ذیحجه، روزی مبارک برای همه نوگامانی است که دل به زندگی فاطمی علیهاالسلام داده اند تا شادی خود را با خاطره همیشه روشن آن روز مبارک، پیوند زنند.
|
|
|||||
|